Carole Lamarque van Duval Union trekt conclusies uit de IMEC-Digimeter

Sinds 2009 brengt imec jaarlijks het media- en technologiegebruik in Vlaanderen in kaart met de imec.digimeter. De resultaten zijn gebaseerd op een bevraging onder 2.345 Vlamingen van 15 jaar of ouder over hun digitaal gedrag: welke toestellen bezitten ze, welke netwerken gebruiken ze en hoe staan ze tegenover al die technologie? Zopas zijn de cijfers van 2017 kenbaar gemaakt.

Exclusief voor Made in Antwerpen trekt Carole Lamarque, Founding Partner Duval Union, expert innovatieve en digitale marketing, en best seller auteur bij Lannoo Campus van het boek ‘Influencers’ enkele  conclusies uit de digimeter: wat moeten bedrijfsleiders onthouden?

Niet iedereen heeft een smartphone

22% van de Vlamingen heeft geen smartphone. Het aantal smartphones in Vlaanderen is matig gestegen in 2017 – van 74% tot 78% – daar waar de groei in de voorgaande jaren jaarlijks met 10% toenam.

Carole Lamarque: Slechts 63% van de 50-plussers heeft een smartphone. Als dat je doelgroep is, kan je met dat gegeven maar beter rekening houden en nog niet a