Een Trouwe Blog Community Opbouwen: een wederkerig proces

Een Trouwe Blog Community Opbouwen: een wederkerig proces

Een van de belangrijkste eigenschappen van het gebruiken van blogs is de gemeenschap die ze omringen, en hoe beiden groeien met de kracht van trouwheid.

 

Elke blogger moet een lezer, abonnee of iemand die commentaar geeft voorzien met respect en waardering, wat op verschillende manieren kan. Opportuniteiten voor belangenbehartiging moeten ook aangeboden worden om trouwe volgers te verzekeren, wat de groei van de blog doet toenemen door doorverwijzingen.

 

Een manier voor trouwheid te bereiken is door exclusiviteit van blog content aan te bieden of nieuwsletter abonnees alsook een gratis e-book of witboeken.

Inderdaad, deze specifieke aanpak impliceert dat de exclusieve content uitsluitend beschikbaar is voor de lezers, die zich zouden abonneren op nieuwsletters of e-mail abonnementen. Dit kan de ontkenning van de rest van de gemeenschap met zich meebrengen, maar desondanks zal het een niveau van trouw demonstreren door zich regelmatig in te schrijven.

Dus is de vraag: hoe zal u zowel abonnees als gewone lezers belonen?

Liefde tonen aan uw blog community

De waarheid is dat een blog zonder gemeenschap enkel maar een uitzendingsplatform is. De gemeenschap garandeert de groei van uw blog; het verzekert het delen van het platform door influencer marketing uit te voeren; het verdedigt uw platform; het verzekert uw groei als blogger door commentaren en meningen.

Uw blog mag persoonlijk of zakengericht zijn; de gemeenschap is degene die het succes zal bepalen. Voor een business blog zorgen de volgers voor verkopen.

Denkt u niet dat zij een beloning verdienen?

Het Freemium Model

Exclusieve content kan de negatie meebrengen van de rest van de gemeenschap die kiezen zich niet te abonneren. Dus, hoe kan u zeker zijn dat iedereen op basis van dezelfde grondslag beloond wordt?

  • Episodische content. Dit is een wederkerig proces. U kan een set van educatieve berichten aanbieden, wat handig zal zijn voor uw gemeenschap en de eerste hoofdstukken van e-books aanbieden aan exclusieve content abonnees, wat er kan voor zorgen dat gewone lezers een abonnement zullen overwegen.
  • Bruikbare content. Dit wil zeggen dat u actiepunten aanbiedt aan elke gewone lezer. Dit verzekert de aanwezigheid van een thought leader, serieuze bloggers op uw platform en positieve influencer marketing.
  • Benadruk uw gemeenschap. Hierbij voorziet u liefde voor uw lezers. Hun aanwezigheid verzekert bewustwording voor uw blog en deze techniek laat u toe een wederdienst te bewijzen. U kan ze de kans voorzien om ze als gast te laten posten op uw blog of u kan zelfs posten over iemand wanneer u iemand wilt bedanken.

Uw gemeenschap beschermen

Uw gemeenschap voedt en helpt u en de beste manier om ze te bedanken is door het zelfde terug te doen voor uw lezers, door ze te beschermen.

Lezers nemen tijd uit hun agenda om uw blog te verkennen en daarop commentaar te geven, dus zou u hen genoeg comfort moeten aanbieden om dit te doen.

  • Tolereer geen misbruik. Een van de hoofdeigenschappen van een blog is de commentaarsectie. Het verzekert het delen van interessante nieuwe gedachten en de creatie van ideeën. Maak het veilig door deze specifieke ruimte en de mensen die hierop reageren te beschermen.
  • Creëer een reageerbeleid. Dit zou als een richtsnoer werken voor elke nieuwe bezoeker maar zal ook transparantie garanderen telkens wanneer u een reactie moet verwijderen. Nieuwe bezoekers zullen zich ook veilig voelen tegen pestkoppen.

Er kunnen vele andere manieren gebruikt worden om uw gemeenschap te belonen maar de hoofdzaak is dat u zeker minstens één van deze dingen goed doet op deze manier.

Lees meer